Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
łopatka 0,7 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 sztuki
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

każdy ma swój sprawdzony przepis na ciasto to mój http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173087/ciasto-pierogowe.html

łopatkę i kapustę obgotowujemy w osobnych garnkach, grzyby i cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle z odrobiną soli

kiedy składniki farszu wystygną przekręcamy je przez maszynkę do mielenia mięsa, doprawiamy i dokładnie mieszamy, ja zwykle przesmażam farsz jeszcze raz na maśle. przestudzonym farszem nadziewamy pierogi, pierogi można podsmażyć na masełku, lub okrasić cebulka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 31.05.2012 19:34
pychota
Betka 30.05.2012 14:46
robię podobne, są rewelacyjne;)
halina17 23.05.2012 21:58
pyszne
iziona 23.05.2012 21:15
Takie pierogi to jest super sprawa, bardzo lubię
Rafał10 23.05.2012 20:12
uwielbiam pierożki :)
Sylwia29 23.05.2012 20:06
Takie proste a takie smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak