Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rzodkiewki i szczypiorku z olejem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka duży pęczek
szczypiorek duży pęczek
olej słonecznikowy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rzodkiewki i szczypiorku z olejem

Rzodkiewki umyć, obciąć końcówki i zetrzeć na duże wióry za pomocą malaksera z tarczą ścierną lub tarki warzywnej.
Szczypiorek przebrać, umyć i osączyć - posiekać drobno.
Warzywa posolić i skropić olejem.
Dokładnie wymieszać.
Podawać jako surówkę do obiadu lub z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 15.07.2013 16:34
Niewiele trzeba a surówka rewelacyjna :)
Mariposas 25.07.2012 20:19
samo zdrowie
Grażyna13 27.05.2012 00:15
Pysznie wygląda :)
Habibi 24.05.2012 10:04
Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak