Sposób przygotowania

białka ubić z cukrem na sztywno dodać żółtka i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać wylać na blachę i upiec w temp.180st.ok.15min.wystudzić,galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 1/2 l.wrzątku,mleko ubić ze śmietan fixami dodać tężejącą galaretkę brzoskwiniową wymieszać i wylać na upieczony biszkopt wstawić do lodówki do stężenia po chwili układać na masie śmietanowej ananasy pokrojone w cienkie plasterki i zalać tężejącą galaretką cytrynową schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    Uwielbiam ptasie mleczko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dodałam zdjęcie z truskawkami ponieważ miałam akurat truskawki do wykorzystania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z truskawkami czy z ananasem i tak pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !