Sposób przygotowania

Fileta pokroić na większe kawałki, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Białko jajka wymieszać z mlekiem i obtaczać w nim fileta, a następnie w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Przygotować w tym czasie sos: żółtka utrzeć z oliwą z pestek dyni na kremową jasną masę, najlepiej mikserem. Dodać musztardę i ucierać dalej. Dodać sok z cytryny, wyciśnięty ząbek czosnku, sos worcestershire, sól i cukier. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na suchej patelni na grzanki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, na to ułożyć usmażonego kurczaka, posypać grzankami i płatkami parmezanu, polac sosem i podawać. smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Też taką robię :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mmm... Przepyszna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    kocham sałatki z kawałkami kurczaczka :) są syte i smaczne, no i zdrowe przede wszystkim :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Tak, doskonała na obiad w upalne dni :) Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dzis taka zrobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !