Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galat

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1,5 kg
duże marchewki 3 szt
groszek 1 puszka
jajko 5 szt
natka pietruszki
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galat

Mięso ugotować w ok. 3 litrach wody. Wyjąć mięso i drobno pokroić. Ułożyć do misek. Rosół doprawić solą i pieprzem. Całą paczkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl. zimnej wody i wlać do rosołu. Dobrze wymieszać. Wywarem zalać mięso. Dodać groszek i pokrojoną w kostkę marchewkę. Jajka ugotować na twardo, oskubać i przekroić na pół wzdłuż, dodać do galatu. Ozdobić natką pietruszki. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.03.2014 22:28
Lubię to :)
pajbek 24.11.2013 22:38
Zjadłabym :-)
RenataZ-et 17.10.2012 21:52
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak