Sposób przygotowania

Truskawki umyć, osączyć i utrzeć na tarce o największych oczkach.
Do średniego słoiczka wlać olej z orzechów włoskich, dodać truskawki oraz łyżkę listków oskubanych z gałązek tymianku cytrynowego.
Lekko posolić i dodać szczyptę pieprzu cytrynowego.
Dodać ocet jabłkowy do smaku oraz odrobinę płynnego miodu.
Słoik szczelnie zakręcić i przez chwilę potrząsać nim energicznie.
Sos podawać do wszelkich sałat, rukoli, roszponki, młodego szpinaku.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do mojej księgi :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo ciekawe połączenie składników

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !