Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pulpeciki mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe
cebula
czosnek
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
kapary
oliwki
suszone pomidory
ziemniaki
sól
sos sojowy
bazylia
koncetrat pomidorowy
tabasco
sos chili
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pulpeciki mięsne

Cebula, oliwki, kapary i czosnek siekamy i dodajemy do mięsa. Wsypujemy trochę suszonych pomidorów, doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Dodajemy surowe jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy masę, jeśli jest za rzadka, to dodajemy więcej bułki. Formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano.



Ziemniaki kroimy w plasterki, obgotowywujemy ok 5-7 minut.



Koncentrat pomidory mieszamy z sosem chilli, dodajemy tabasco, sól, bazylię i wodę.



W żaroodpornym naczyniu układamy na dnie ziemniaki, potem pulpeciki (można przekroić na pół), zalewamy sosem pomidorowym. Na wierzch dajemy starty ser i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.01.2012 10:43
fajne
piotereq 24.04.2011 10:24
przydaloby sie zdjecie.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak