Sposób przygotowania

Z umytych i osuszonych udek z kurczaka, ściągnąć skórę i pokroić na duże kawałki. Do miski wlać olej słonecznikowy, dodać przyprawę garam masala, curry, kardamon Cynamon i Chili pieprz cayenne Prymat, całość dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką natrzeć kurczaka i marynować jak najdłużej.
Kaszę z dodatkiem uprażonych migdałów i rodzynek zalać wrzącym wywarem, dodać klarowne masło, wymieszać, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce. Kasza jest gotowa w momencie, gdy wchłonie cały wywar.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kurczaka, dodać pokrojoną w kostkę białą część dymki, pokrojony w plastry czosnek, pastę curry, smażyć 5 minut, a następnie zalać bulionem, mlekiem kokosowym i śmietaną. Gotować do momentu zgęstnienia potrawy. Przed podaniem dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, przyprawami i sokiem z cytryny. Następnie dodać pokrojoną zieloną część dymki, kolendrę i pomidory concasse. Tak przygotowanego aromatycznego kurczaka podawać z kaszą kuskus z migdałami, rodzynkami i uprażonymi pestkami dyni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    orientalne smaki, to jest to co uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    to się nazywa niezwykły i dobrze doprawiony przepis :) GRATULUJĘ POMYSŁOWOŚCI :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    wspaniało.ści

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !