Sposób przygotowania

Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, wsypujemy 1 łyżkę marynaty pikantnej, doprawiamy solą i młotkowanym pieprzem z kolendrą, dodajemy pojedyncze listki tymianku, wlewamy olej i mieszamy, zostawiamy na ok. 30 minut. Rozgrzewamy głęboką patelnię, przekładamy mięso i podsmażamy z każdej strony, wlewamy 500 ml wody i dusimy aż mięso zmięknie. Do mięsa wsypujemy ryż z 2 torebek mieszanki, chwilkę podsmażamy i wlewamy 250 ml wrzącej wody i dusimy 15 minut, tak długo aż ryz wchłonie płyn. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, lekko solimy i dusimy jeszcze 5 minut, aż pieczarki zmiękną. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżymi listkami cytrynowego tymianku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    ciekawy ten tymianek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    marynata zniewalająca ! na pewno wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super, pomysłowe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super, pomysłowe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !