Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna babka z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op
rabarbar 2 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna babka z rabarbarem

Rabarbar dokładnie myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Miękką margarynę ucieramy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy jajka, mąkę oraz proszek do pieczenia, chwilę miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki na babkę. Na wierzch ciasta wykładamy pokrojony rabarbar. Następnie babkę pieczemy w temp. 180*C około 50-55 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 23.05.2012 15:52
bardzo lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak