Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
bulion 2 szkl
koncentrat pomidorowy 1 słoik
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z papryką

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy na małe kawałki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w paski. Cebulę drobno siekamy. Następnie mięso wkładamy do rondla, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy odrobinę oleju i podsmażamy na złoty kolor. Następnie dodajemy cebulę oraz papryki, chwilę smażymy (5-7 minut). Następnie wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem około 45 minut. 10 minut przed końcem duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy ewentualnie do smaku solą oraz pieprzem. Gulasz drobiowy podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak