Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 35 dag
szczaw według uznania
włoszczyzna
żółtko jajek 1 szt
przyprawy
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka

Z żeberek i włoszczyzny gotujemy wywar,doprawiamy do smaku. Szczaw myjemy, siekamy w paseczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy kilka minut.Żółtko rozmieszać z mąką i śmietaną, zagęścić tym zupę,jeżeli trzeba doprawić jeszcze raz. Podawać z jajkiem gotowanym na twardo i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 23.05.2012 20:34
oj już dawno nie jadłam takiej pysznej szczawiówki :)
Hanna5 23.05.2012 13:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak