Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Wkładka kokosowa:
Białka ubić, dodać cukier puder i ubijać, dodać kokos. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na blachę i piec na złoty kolor (20-30 minut)
Masa:
Budyń ugotować na syropie z ananasów. Ma być 1 szklanka jeśli brakuje to dolać troche wody. Ananasy pokroić w drobna kostkę. Masło utrzeć na puch. Dodać zimny budyń i zmiksować. Pod koniec dodać kawałki ananasów i wymieszać. W razie potrzeby w czasie miksowania można dosłodzić cukrem pudrem, ale wydaje mi się, że jest to zbędne, bo syrop ananasowy jest słodki.
Polewa:
Margarynę rozpuścić, na ogniu wlac mleko- zawsze dodaję „na oko” tak aby składniki ładnie się połaczyły ok. pół szklanki, dodać kakao i cukier. Energicznie wymieszać.
Przełożenie:
Biszkopt+masa+wkładka+masa+biszkopt+polewa+wiórki kokosowe

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda wyśmienicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    O i to może być pyszne ciacho.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !