Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla serowa z bakaliami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gram
margaryna kostka 125 gram
cukier kryształ 150 gram
jajko 2 sztuki
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
rum 5 łyżek
skórka pomarańczowa 50 gram
masło 100 gram
cukier puder 100 gram
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla serowa z bakaliami.

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem i przesiać do miski. Do środka wsypać cukier, skórkę cytrynową i sól. Dodać jajka., ser, margarynę Kasię i zagnieść twarde ciasto. Rodzynki obtoczyć w mące i dodać do ciasta wraz z migdałami i skórkami pomarańczowymi. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 1 - Strucla serowa z bakaliami. foto
2
Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na kształt prostokąta.
Krok 2 - Strucla serowa z bakaliami. foto
3
Zwinąć struclę i włożyć do formy wysmarowanej Kasią.
Krok 3 - Strucla serowa z bakaliami. foto
4
Piec około 50 minut w temp 200'C. PO wyjęciu z piekarnika gorącą struclę polać rozpuszczonym masłem i posypać obficie cukrem pudrem.
Krok 4 - Strucla serowa z bakaliami. foto
5
Po wyjęciu z piekarnika gorącą struclę polać rozpuszczonym masłem i posypać obficie cukrem pudrem.
Krok 5 - Strucla serowa z bakaliami. foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Strucla serowa z bakaliami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 23.05.2012 13:53
świetna
Amellia 23.05.2012 13:43
mniam
Amellia 23.05.2012 13:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak