Sposób przygotowania

Kawę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku, następnie schłodzić ( na szybko schłodzisz dodając kilka kostek lodu).
Do kawy dodać syrop czekoladowy (monin lub inny), mleko troszkę cukru.
Następnie skruszyć lód, tak żeby ilościowo było go szklanka na porcję.
Dodać do kawy. Dodać też lody- ja użyłam czekoladowe w polewie czekoladowej z patyka(zakupione w lidlu)
Całość zmiksować blenderem ręcznym, lub w normalnym blenderze.
Dekorować bitą śmietaną.
Napój powinien być bardzo gęsty- konsystencja szejka.
Jak ktoś lubi mocną kawę dodaje więcej rozpuszczalki.

Wersja bez mleka-- po zmiksowaniu naparu kawowego z lodem, lodami i syropem- uzupełniamy zimną wodą


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smaczności!
  • -6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a pierwsze zdjęcie co przedstawia? bo takie małe, że nie widać...
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pyszny deser
  • -1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    to samo co zdjęcie 4 tylko że pierwsze zrobiłam telefonem komórkowym bo nie stać mnie na super lustrzankę żeby robić zawodowe zdjęcia (co zresztą widać po wszystkich moich zdjęciach)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !