Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy niedzielny rosołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
udko z kurczaka 1 sztuka
mięso wołowe 1 kawalek
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
por 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 kulek
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy niedzielny rosołek

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, wsadzić do garnka z zimną wodą i doprowadzić do zagotowania.
Krok 1 - Domowy niedzielny rosołek foto
2
Łyżką wyciągnąć szumowiny z garnka.
Krok 2 - Domowy niedzielny rosołek foto
3
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wsadzić do garnka. Gotować na bardzo małym ogniu około 2-3 godzin, aż pojawią się oczka.
Krok 3 - Domowy niedzielny rosołek foto
4
Cebulę opalić nad ogniem - dla pięknego koloru rosołu.
Dodać ją do garnka razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Gotować na małym ogniu jeszcze godzinkę.
Krok 4 - Domowy niedzielny rosołek foto
5
Rosół przelać przez sito, dodać ewentualnie przyprawę Kucharek.
Podawać z ulubionym makaronem.
Przyozdobić marchewką, zielona pietruszką - jak kto woli.
Smacznego.
Krok 5 - Domowy niedzielny rosołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 28.05.2012 08:19
dobra zupka
Katarzyna54 23.05.2012 13:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak