Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet jarosza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 500 gram
marchew 2 sztuki
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jaja 3 sztuki
olej 6 łyżek
pieprz do samku
imbir 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 0,5 łyżeczki
sól do samku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet jarosza

fasolę moczymy całą noc. po nocy odcedzamy z wody i zalewamy świeżą wodą i dodajemy warzywa gotujemy do miekkości. gdy będą ugotowane odcedzamy z wody i studzimy, gry będą ostudzone warzywa mielimyw maszynce do mięs. dodajemy czosnek i przyprawy, wbijamy jajka, wlewamy olej mieszamy wszystko ze sob. nasz pasztet przkładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanym bułką zapiekamy 40-45 min w piekarniku w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.06.2012 09:52
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak