Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
żółtko jajek 4
cukier puder 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
POSYPKA
margaryna 7 dkg
cukier puder 7 dkg
wiórki kokosowe 10 dkg
jabłka 2 kg
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ucieraniec cynamonowo-jabłkowy

Margarynę, żółtka i cukier puder utrzeć. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyłożyć na blachę. Rozwałkować.
Jablka obrać i zetrzeć na grubym tarle na ciasto. Posypac cynamonem.
Kasię zagnieść z cukrem pudrem i kokosem. Włożyć do zamrażarki na kilka minut. Gdy będzie twarde zetrzeć na tarce na jabłka. Piec w 180 stopniach ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.01.2013 01:44
dobry
justys759 24.05.2012 10:19
pycha
Katarzyna87 23.05.2012 11:07
mniam
anja3107 23.05.2012 10:58
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak