Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce z siemienia lnianego i sezamu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 sztuka
siemię lniane 1 część
sezam 2 części
tabasco 1 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce z siemienia lnianego i sezamu

Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Łososia natrzeć sosem tabasco i pozostawić aż się zmaceruje. Po tym czasie wymieszać siemie lniane z sezam i w tym panierować rybkę. Smażyć na niedużej ilości oleju.
Mojego łososia podałam z opiekanymi ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej z oliwkami i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 02.06.2012 11:08
pycha
Rafał10 25.05.2012 21:07
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak