Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowiny 200 gram
pieczarki 500 gram
marchew 200 gram
białe wino 1/8 litra
śmietana mala 0,5 opakowania
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
wieprzowina 200 gram
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
rosół 1/4 litra
mąka ziemniaczana 1 łyżka
margaryna do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz grzybowy

Pokrojone w kostkę mięso zarumienić na margarynie.Dodać pokrojoną cebulę,pieczarki,marchew i przecier.Dusić dolewając na przemian rosół,wino,śmietanę.Pod koniec dodać rozmieszaną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną,przyprawić solą i pierzem.Przed podaniem posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.02.2014 12:27
smaczne składniki więc i gulasz zapewne pyszny :)
Wafelek2601 28.11.2013 15:10
Bardzo dobry
Ania67 08.09.2013 19:37
moje smaki- mniam
Ada-Gaba 08.07.2013 06:51
pyszne danie
Wacław 17.04.2013 09:59
lubię takie dania
Iwusia 03.02.2013 23:40
super :)
Bernadeta1 31.01.2013 10:47
bardzo smaczny
romanrafal
romanrafal 06.10.2012 07:47
podoba mi się przepis
mela25 04.08.2012 08:37
pyszny
Dorota59 20.06.2012 12:24
wspaniały
RenataZ-et 24.05.2012 12:33
super
mirosława4 23.05.2012 15:29
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak