Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
mąka 2 dag
mleko 1 l
masło 2 dag
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowa

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Wody powinno być tyle aby mogły swobodnie pływać. Gdy warzywa będą już miękkie należy je odcedzić, przetrzeć przez sitko i wlać do wywaru. Całość połączyć z gorącym mlekiem, dodać zawiesinę z niewielkiej ilości mąki i wody. Zagotować i zdjąć z ognia, dodać masło i przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 30.03.2013 15:00
apetyczna i ten kolor
IKrakowianka 01.09.2012 07:41
Też taką robię
romanrafal
romanrafal 31.08.2012 15:12
pyszna zupka
kasiek 08.08.2012 10:35
uwielbiam marchewkęwięc taka zupka napewno by mi posmakowała
Rybciia 22.07.2012 17:48
smaczna :-)
Ela15 18.06.2012 11:35
zdrowa
anulka69 25.05.2012 10:29
super
anulka69 25.05.2012 10:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak