Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4
ogórki kiszone 3
przecier pomidorowy 3 łyżki
rodzynki 0,5 szklanki
suszone śliwki 5 sztuk
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
matijasy 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Śledzie moczyć przez 2 godziny. Nastepnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a nastepnie usmażyć na oleju. Kiedy będzie złocista dodac przecier. Smażyć kilka minut ze sliwkami, rodzynkami i ogórkami pokrojonymi w kostkę. Doparwić solą i pieprzem. Ostudzić. Ułożyc w słoju na przemian śledzie i marynatę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 23.05.2012 11:08
mniam
gosia47-47 23.05.2012 09:52
pycha
ttrytka 23.05.2012 09:41
smaczne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak