Sposób przygotowania

Spirytusem zalewamy wiórki kokosowe w słoiku, szczelnie zakręcamy i odstawiamy na kilka dni. Następnie jaja łączymy z cukrem i na wysokich obrotach ubijamy na puch, cienkim strumieniem wlewamy mleko skondensowane dalej ucierając. Zlewamy spirytus i do masy wlewamy go również powolutku cienką strużką, masa będzie zmieniała kolor i konsystencję, ale tak ma być. Gdy składniki się połączą, rozcieńczamy całość do konsystencji jaką chcemy mlekiem 3,2 % już na wolniejszych obrotach.
Zlewamy do butelek, najlepszy do spożycia po kilku dniach. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mega apetyczne
  • 3
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    znakomity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !