Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Biszkopt Ubiłam osobno żółtka z cukrem i cynamonem. Białko ubiłam ze solą. Żółtka i białka połączyłam ze sobą dodałam rozpuszczona Kasię wymieszałam na koniec wsypałam make .Wymieszałam i wylałam do małej tortownicy . Piekłam 25 minut w 190 stopniach Po upieczeniu przekroiłam na połowę biszkopt. Jabłka ze słoika wyjęłam i położyłam na biszkopt.
SKŁADNIKI:

Biszkopt
3 jajka
20 gram Kasi
cukier 3 łyżki
mąka 6 łyżek
cynamon 2 łyżeczki
szczypta soli
Masa
Pół litra jabłek przesmażonych z cukrem
śmietana 30% 400 gram
czekolada mleczna 1 tabliczka
orzechy włoskie 150 grał już bez łupinek
posypka dekoracyjna kolorowa garść


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !