Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny cytrynowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oranżada 3 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
masło 50 gram
cukier 150 gram
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny cytrynowe

Kroki postępowania

1
Przygotowuje formę do pieczenia i foremki do muffin .
Składniki:
2 szklanka mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
oranżada 3 łyżki
3 łyżki soku z cytryny
50gram masła
150 gram cukru
1 jajko
lukier
cukier puder 200 gram
sok z cytryny 2 łyżki
czekolada starta na tarce
ememesy
Krok 1 - Muffiny cytrynowe foto
2
Do miski wsypuję mąkę, proszek do pieczenia, Do drugiej wbijam jajka miksuje z cukrem dodaje 3 łyżki soku z cytryny Dodaje sypkie składniki i miksuje na końcu dodaje masło Ciasto przekładam papilotek na muffiny. Piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 2 - Muffiny cytrynowe foto
3
Lukier cukier puder łącze s sokiem cytryny i mieszam maczam w nim muffiny posypuje czekolada starta na tarce i dekoruje ememesami
Krok 3 - Muffiny cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.09.2012 09:03
babeczki są super a foremki masz bardzo ładne
Katarzyna54 23.05.2012 13:56
pycha
SmakolykiJoanny 23.05.2012 13:24
TAK w Kasi-owych foremkach piecze sie najlepiej
Paweł10 23.05.2012 11:48
slicznie wygladaja :-)
Katarzyna87 23.05.2012 11:06
Kasiowe foremki są najfajniejsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak