Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z danio

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Danio 1 kg
cukier puder 300 gram
galaretka truskawkowa 2 szt
Śliwki z kompotu 1 litr
jaja 2 szt
mąka 6 łyżka
oranżada 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z danio

Kroki postępowania

1
Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy łyżkę oranżady Make przesiewamy i dodajemy do żółtek miksujemy Białka ubijamy osobno dodajemy do masy i delikatnie mieszamy Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej margaryna i posypaną bułka tartą Tortownica duża Pieczemy 15 minut w 180 stopniach
Przepis
Danio 1 kg
żelatyna 50 g
300 gram cukru pudru
2 galaretki truskawkowe
śliwki z kompotu
biszkopt
2 jajka
6 łyżek mąki
1 łyżka oranżady
50 gram cukru pudru
Krok 1 - Sernik na zimno z danio foto
2
Danio wkładamy do miski i miksujemy z cukrem pudrem żelatynę wsypuje do szklanki i zalewam 125 gram wodą chłodna żelatyna pęcznieje zostawiam ja na 20 minut Przekładam żelatynę do garnuszka zalewam 2 szklankami wrzącej wody i mieszam do rozpuszczenia .Wlewam lekko ostudzona do Danio i miksuje wstawiam do lodówki do zgęstnienia Gęstniejące danio wykładam na biszkopt do tortownicy
Krok 2 - Sernik na zimno z danio foto
3
2Galaretki truskawkowe rozrabiam i studzę. Śliwki wyjmuje z kompotu i odcedzam kładę na danio już stężałe. Wylewam galaretkę tężejącą truskawkową i do lodówki po godzinie już można jeść pycha
Krok 3 - Sernik na zimno z danio foto
4
Gotowy sernik z Danio :)
Krok 4 - Sernik na zimno z danio foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.08.2012 18:58
a tą oranżadę gdzie kupujesz ? bo rozumiem że to jest w jakimś proszku ?
SmakolykiJoanny 23.05.2012 13:25
Wiem , że pychotka sama jadłam
Mati3 23.05.2012 10:38
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak