Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Składniki suche czyli Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczypta soli Pomarańcze obkroiłam ze skóry aby sam miąższ był pokroiłam i zmiksowałam blenderem Miksowałam jajka z cukrem ,dodałam miękką kasie Nadal miksując dodałam sok z pomarańczy i zmiksowane owoce oraz skórkę z pomarańczy starta na tarce , na koniec dodałam mąkę z proszkiem i solą. Napełniłam foremki do 2/3 wysokości. Piekłam 20-25min w 180st.C.
260g mąki pszennej
10g proszku do pieczenia
szczypta soli
2 średnie pomarańcze
250ml soku pomarańczowego (ja dałam 50ml, bo pomarańcze były bardzo soczyste)
140g cukru kryształu
1 jajko
125g miękkiego masła dałam Kasie
40ml likieru pomarańczowego
Polewa
1 czekolada z orzechami
kawałeczek Kasi
kolorowe patyczki posypka


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !