Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drobiowa w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
margaryna 1 kost.
jajko 2 szt.
oliwa 3 łyżki
boczek 8 plastrów
pierś z indyka 1 kg.
seler naciowy
papryka czerwona
sól i pieprz
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drobiowa w cieście

na stolnicy wysypać mąkę i margarynę posiekać nożem dodać jajko,proszek do pieczenia i szczyptę soli szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki do schłodzenia na godzinę,paprykę i seler naciowy umyć pokroić w kostkę,mięso umyć rozbić przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do indyka rozłożyć na mięsie plastry boczku,oraz paprykę i seler ciasno zwinąć roladę owiązać nićmi obsmażyć na oliwie z każdej strony włożyć do brytfanny polać tłuszczem od smażenia i upiec w piekarniku w temp.190st.ok.1godz.schłodzone ciasto rozwałkować posmarować je białkiem i zawinąć w nie upieczoną roladę wstawić ponownie do piekarnika na 180st.i piec jeszcze ok.40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.02.2013 00:38
Bardzo dobra
Grazyna0211 09.12.2012 16:24
zapowiada się bardzo smaczne danie
Wacław 30.09.2012 09:16
pyszny przepis,coś dla mnie !
MAR3STA 23.05.2012 22:34
ale bym zjadła chociaż kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak