Sposób przygotowania

Gęś umyć i osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać i tak przygotowaną mieszanka natrzeć dokładnie całą gęś. Chwilę masować, środek gęsi też natrzeć przyprawami. Gęś włożyć do miski, zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia ułożyć gęś w brytfance, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 3 godziny ( czas pieczenia zależy od wielkości gęsi ). W trakcie pieczenia podlewać dość często wytopionym tłuszczem. Po upieczeniu tłuszcz można zlać do słoiczków i schłodzić. Uzyskamy aromatyczny smalec do smażenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ach super
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ale smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetyczna gęś :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !