Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ADAM I EWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mandaryni 2 puszki
sok pomarańczowy 2 szklanki
budyń waniliowy 2 szt
śmietan fix 4 opakowania
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 3 łyżki
Poncz do nasączenia:
herbatniki czekoladowe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: ADAM I EWA

biszkopt:białka ubić z cukrem,ubijając dodawać po jednym żółtku,i łyżce mąki z proszkiem wlewamy ciasto na blachę (23x35 cm:)pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 studzimy odkrawamy brzegi i wierzch ciasto nasączamy. mandarynki osączamy układamy na biszkopcie,na sokach gotujemy budynie gorące wykładamy na ciasto studzimy.śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fiksem wykładamy na budyń na wierzchu rozkładamy na przemian herbatniki aby powstała szachownica.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak