Sposób przygotowania

mięso umyć i rozkroić na płaty lekko rozbić,oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny i odstawić,przygotować farsz,szpinak wrzucić do wrzątku odcedzić i pokroić,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą zeszklić na maśle dodać pokrojony szpinak wymieszać i smażyć ok.2min.wlać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem wystudzić i wymieszać z serkiem a następnie rozsmarować gotowy farsz na mięsie i zwijać roladę spiąć wykałaczkami,mięso oprószyć mąką i obsmażyć na oliwie włożyć do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika na 180st.i upiec na złoty kolor co jakiś czas w trakcie pieczenia podlać winem oraz wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    cielęcina pyszna i zdrowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !