Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada zcielęciny nadziewana szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg.
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz
mąka 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
Farsz:
szpinak 30 dkg.
cebula
czosnek 8 ząbków
serek naturalny 6 łyżek
śmietana gęsta 3 łyżki
marchewka
brokuł

Przepis i sposób przygotowania na: rolada zcielęciny nadziewana szpinakiem

mięso umyć i rozkroić na płaty lekko rozbić,oprószyć solą i pieprzem skropić sokiem z cytryny i odstawić,przygotować farsz,szpinak wrzucić do wrzątku odcedzić i pokroić,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą zeszklić na maśle dodać pokrojony szpinak wymieszać i smażyć ok.2min.wlać śmietanę doprawić do smaku solą i pieprzem wystudzić i wymieszać z serkiem a następnie rozsmarować gotowy farsz na mięsie i zwijać roladę spiąć wykałaczkami,mięso oprószyć mąką i obsmażyć na oliwie włożyć do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika na 180st.i upiec na złoty kolor co jakiś czas w trakcie pieczenia podlać winem oraz wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 31.01.2014 13:53
cielęcina pyszna i zdrowa
caralajna 30.09.2012 07:28
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak