Sposób przygotowania

Piersi umyć i rozkroić na jak największe płaty. Ułożyć je w misce lub innym naczyniu i zalać sokiem ananasowym. Odstawić do lodówki na około 3-4 godziny. Po wyjęciu filetów z zalewy oprószyć je solą, pieprzem i papryką. Ser i masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać. Podzielić na 6 części i uformować wałki. Na każdy płat fileta położyć ser z masłem, zwinąć w roladkę i dodatkowo zawinąć w folie spożywczą tworząc kiełbaski. Ponownie wstawić je do lodówki na około 30 minut. Jajka rozbełtać z solą. Po tym czasie wyjąć je z lodówki, każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć we wcześniej rozbełtanych jajkach. Następnie znów panierować w bułce tartej. Smażyć w sporej ilości oleju ( roladki powinny być zakryte olejem do połowy ) na złoty kolor z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smakowite! uwielbiam, gdy ser tak się rozpuszcza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Rewelacyjne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Musi być pyszne! Wygląda obłędnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetnie wyglądają w tej panierce :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !