Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona cielęcina z borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
masło 2 łyżki
śmietana 22% 1/2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
przyprawa do cielęciny 1 łyżka
borowiki 250 gram
cielęcina bez kości 500 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: duszona cielęcina z borowikami

borowiki oczyścić, umyć ,zalać wrzątkiem i gotować około 15 minut, odcedzić. cielęcinę pokroić w kostkę, i podsmażyć na rozgrzanym oleju, potem przełożyć do garnka,na patelni rozgrzać masło,dodać grzyby,i cebulę pokrojoną w kostkę,przez około 10 minut,dodać do mięsa,całość zalać wodą, dodać 1 łyżkę przyprawy do cielęciny, i dusić pod przykryciem około godziny potem zatrzepać śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak