Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński na cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jaja 6 sztuk
żółtko jajek 3 sztuki
skórka pomarańczowa 5 dag
rodzynki 5 dag
cukier puder 50 dag
masło 10 dag
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 20 dag
budyń śmietankowy 1 opakowanie
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński na cieście

Kroki postępowania

1
Wyrób: 30 dag mąki, 20 dag margaryny, 3 żółtka, łyżeczkę proszku do pieczenia, 10 dag cukru pudru. Po wyrobieniu ciasto włóż do lodówki. Potem wyłóż ciasto do brytfanny.
Krok 1 - Sernik wiedeński na cieście foto
2
Ser zmiel. Masło utrzyj, dodawaj cukier i żółtka na zmianę.Następnie dodaj ser, starannie ucieraj. Następnie ubij pianę z białek i wyłóż na masę serową. Dodaj skórkę pomarańczową, rodzynki, mąkę i trochę soli. Dokładnie wymieszaj a następnie wyłóż masę na ciasto i piecz przez około 50 minut w rozgrzanym piekarniku.
Krok 2 - Sernik wiedeński na cieście foto
3
Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia. Następnie posyp je po wierzchu cukrem pudrem. Życzę smacznego:)
Krok 3 - Sernik wiedeński na cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.08.2012 22:28
super ciacho
smile 04.07.2012 22:37
świetny
Fiffi 12.06.2012 23:04
wysmienity
Wacław 08.06.2012 09:43
pyszny,mniam mniam
edi 03.06.2012 21:54
cudowny:)
Mysiunia 24.05.2012 09:59
wspaniały! :)
Beatris 23.05.2012 10:11
Ja również miałabym ochotę na kawałeczek.
Monika78 23.05.2012 08:16
pieknie wyrosniety!
Misiabe 23.05.2012 01:47
oj zjadłabym kawałeczek :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak