Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z rukolą, szpinakiem i truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 op.
szpinak 1 op.
truskawki 150 g
pomidory koktajlowe 200 g
sok z cytryny do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z rukolą, szpinakiem i truskawkami

Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do ostygnięcia.
Rukolę i młody szpinak (tzw. ''baby'') przebrać, opłukać i dokładnie osączyć w wirówce do sałaty.
Truskawki opłukać, pokroić na połówki lub ćwiartki, podobnie pomidorki koktajlowe.
Z cytryny wycisnąć sok, połączyć z olejem i przyprawami.
Składniki połączyć i polać sosem.
Posypać uprażonymi pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 07.12.2012 14:07
co za smaki:)
Monika63 01.08.2012 08:28
pycha
Habibi 23.05.2012 00:15
Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś ciekawego dla siebie :)
Kas2 22.05.2012 22:30
mmm intrygujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak