Sposób przygotowania

Rozmrożoną pangę umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki i każdy posypać marynatą, solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie obrać cebulę, pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i posiekać. Koncentrat wymieszać z wodą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po upływie 30 minut każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju ( ale nie usmażyć ). W rondelku ułożyć 1/2 cebuli na nią ułożyć 1/2 ryby, następnie posypać 1/2 czosnku. Znowu położyć cebulę, rybę i czosnek. To wszystko polać koncentratem wymieszanym z wodą. Rondelek przykryć pokrywką i dusić rybę na małym ogniu około 15 minut. Rybę podawać na zimno.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !