Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga cebulowo czosnkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pangi ( po rozmrożeniu ) 500 g
marynaty do ryb w proszku 1 łyżka
cebule 2 duże
ząbki czosnku 4
koncentratu pomidorowego 3 łyżka
wody 1 szk
sól
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Panga cebulowo czosnkowa

Rozmrożoną pangę umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki i każdy posypać marynatą, solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. W tym czasie obrać cebulę, pokroić w piórka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i posiekać. Koncentrat wymieszać z wodą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po upływie 30 minut każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju ( ale nie usmażyć ). W rondelku ułożyć 1/2 cebuli na nią ułożyć 1/2 ryby, następnie posypać 1/2 czosnku. Znowu położyć cebulę, rybę i czosnek. To wszystko polać koncentratem wymieszanym z wodą. Rondelek przykryć pokrywką i dusić rybę na małym ogniu około 15 minut. Rybę podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.05.2012 07:41
mniam
Rafał10 23.05.2012 09:33
SUPER POŁĄCZENIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak