Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki waniliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
masło 120 gram
cukier puder 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 łyąki
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
cukier 1/4 szklanki
masło 60 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki waniliowe

ciasto:z podanych składników(1/2 szklanki mąki, 120gram masła,1 łyżka cukru pudru,1/2 łyżki śmietany,1/2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią)zgniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 45 minut. potem ze składników gotujemy. krem:(w 1/4 szklanki mleka ,jajko,mąka,wymieszać) resztę mleka zagotować dodając cukier i 1/2 opakowania cukru z prawdziwą wanilia.oraz masło. gotować na wolny ogniu aż do zgęstnienia .ostudzić. foremki do babeczek napełnić ciastem , potem dodać krem do środka i zalepić wierzch ciastem .piec w temperaturze 200 stopni przez około 45-50 minut.po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak