Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na torta orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
mąka 250 gram
cukier 250 gram
woda 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżki
margaryna do smarowania formy
orzechy włoskie 200 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na torta orzechowe

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żółtek . Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno ,kolejno dodajemy żółtka , cukier , mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia
Krok 1 - Ciasto na torta orzechowe foto
2
dodajemy zmielone orzechy oraz wodę
Krok 2 - Ciasto na torta orzechowe foto
3
wylewamy ciasto na wcześniej wysmarowaną formę margaryną i posypaną bułką tartą
Krok 3 - Ciasto na torta orzechowe foto
4
pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni
Krok 4 - Ciasto na torta orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.07.2012 16:25
pyszne
krokodyl 15.07.2012 08:24
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak