Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drobiowa z groszkiem i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka tarta pikantna 4 łyżki
rzeżucha 2 garście
jajko
marchewka z groszkiem (mrożona) 1 op.
kukurydza w puszce 1 szt.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 4 łyżki
pierś z indyka 1 szt
twaróg 40 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drobiowa z groszkiem i marchewką

w garnku zagotować wodę z solą i wrzucić do niej marchewkę z groszkiem następnie ugotować ok.10min.odcedzić,mięso umyć osuszyć i ponacinać tak aby powstał płat o jak największej płaskiej powierzchni oprószyć solą i pieprzem z obu stron,kukurydzę osączyć,twarożek wymieszać z jajkiem i tartą bułką,kukurydzą oraz rzeżuchą dodać marchewkę z groszkiem dokładnie wymieszać i rozsmarować nadzienie na mięsie ciasno zwinąć formując roladę owiązać najlepiej nićmi,włożyć do brytfanny posmarować oliwą podlać szklanką wody i wstawić do piekarnika na 200st.ok.2godz.podczas pieczenia podlewać co jakiś czas wytworzonym sosem,po upieczeniu roladę wyłożyć na podgrzany półmisek i podawać z warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 22.05.2012 21:51
smaczne
Marko 22.05.2012 21:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak