Sposób przygotowania

z mąki,soli,margaryny i wody zagnieść kruche ciasto wstawić je na godzinę do lodówki,1/3 kabaczka pokroić w plasterki i odłożyć a resztę obrać i pokroić w kostkę,na maśle zeszklić posiekaną cebulę dodać kabaczka wymieszać i smażyć ok.5min.zdjąć z ognia wystudzone i ugotowane ziemniaki zemleć razem z kabaczkiem dodać jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem,rozwałkować ciasto i wylepić nim formę do tarty,upiec w temp.200st.ok.10min.wyjąc z piekarnika i wyłożyć na nie masę ziemniaczaną wyrównać na wierzchu ułożyć pokrojonego w plasterki kabaczka i wstawić ponownie do piekarnika na 20min.po upieczeniu udekorować tymiankiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER POŁĄCZENIE
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !