Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona marynowana flądra

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszek flądry 6
zimnej przegotowanej wody 1 szk
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka
sosu tryiaki 4 łyżka
sosu ostrygowego 4 łyżka
sól
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona marynowana flądra

Kroki postępowania

1
Tuszki flądry dokładnie umyć i usunąć ewentualne nieczystości. Ułożyć je w pojemniku próżniowym ( jeśli nie mamy takiego wystarczy użyć miski i folii spożywczej ). W rondelku umieścić wszystkie składniki marynaty i wymieszać je. Gotowym płynem zalać rybę, przykryć pokrywką i odessać powietrze. Pojemnik z rybą wstawić do lodówki na około 2 godziny. Od czasu do czasu potrząsnąć pojemnikiem aby ryba na górze też pokryła się marynatą.
Krok 1 - Smażona marynowana flądra foto
2
Po odpowiednim czasie wyjąc rybę z zalewy, odsączyć ją na ręczniku papierowym. Na patelni mocno rozgrzać olej i kłaść obtoczone tuszki flądry.
Krok 2 - Smażona marynowana flądra foto
3
Smażyć z obu stron po około 5 minut. Podawać z pieczywem lub frytkami.
Krok 3 - Smażona marynowana flądra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 22.05.2012 21:37
pyszna
Anulka75
Anulka75 22.05.2012 21:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak