Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrolowane schabiki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 300 g
cebula 1
papryka 1 średnia
masła 2 łyżka
sól
pieprz
przyprawa ognisty smok
jajko 3
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrolowane schabiki

Kroki postępowania

1
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy z nich posolić i popieprzyć. Oczyszczone pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą ognisty smok. Gotowy farsz przestudzić. Na każdy rozbity kotlet rozłożyć po porcji farszu
Krok 1 - Zrolowane schabiki foto
2
zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć w folię spożywczą. Tak zawinięte wstawić do lodówki na około 20 minut. Jajka rozbełtać, posolić i popieprzyć. Na jeden talerz nasypać mąkę, na drugi bułkę tartą.
Krok 2 - Zrolowane schabiki foto
3
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju ( po włożeniu do oleju roladki powinny być zanurzone do połowy ). Wyjąć z lodówki schłodzone roladki, każdą obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku. Na sam koniec panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Krok 3 - Zrolowane schabiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 12.08.2012 23:04
smaczne
Monika78 23.05.2012 08:16
ale kolorowo.. burza smakow - to lubie!
sylwia / sytofala 22.05.2012 21:37
pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak