Sposób przygotowania

warzywa umyć bakłażana pokroić w półplasterki ułożyć na sicie i obficie posypać solą odstawić na ok.20min.aby puścił sok i stracił gorzkawy smak,cukinie pokroić w plasterki cebule obrać pokroić w ósemki,paprykę na kawałki,czosnek przecisnąć przez praskę,podsmażyć na oliwie z oliwek cebule,dodać cukinie i paprykę wymieszać i smażyć ok.5min.dodać opłukane z soli bakłażany i smażyć kolejne 5min. co jakiś czas mieszając,dodać koncentrat pomidorowy,czosnek i przyprawy do smaku sól,pieprz i zioła prowansalskie,wymieszać chwilę jeszcze poddusić i podawać na ciepło z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam leczo, ale nigdy nie robiłam z bakłażanem, muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne warzywne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !