Sposób przygotowania

do rondelka wlać wodę dodać margarynę,szczyptę soli i zagotować dodać mąkę i wymieszać cały czas gotując na małym ogniu tak aby ciasto było szkliste przestudzić i wbijać po 1 jajku cały czas mieszając,podzielić ciasto na dwie części i upiec w temp.200st.ok.20min.każde oddzielnie w blasze o takiej samej wielkości do rondelka wlać mleko 1/3 zostawić w oddzielnym naczyniu wsypać budyń,jajka,żółtko i cukier waniliowy wszystko dokładnie wymieszać i po zagotowaniu się mleka ugotować budyń wystudzić margarynę lub masło utrzeć na jednolitą masę aby nie było grudek i powoli dodawać wystudzony budyń cały czas mieszając na koniec wlać spirytus lub wódkę dokładnie połączyć z masą i wyłożyć na wystudzony placek przykryć drugim i polać polewą czekoladową robioną lub gotową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam karpatkę !!
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne ciasto kiedyś często robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !