Sposób przygotowania

ŻÓŁTKA ODDZIELIĆ OD BIAŁE . MĄKĘ WYROBIC Z MARGARYNĄ, ŻÓŁTKAMI I CUKREM ORAZ PROSZKIEM DO PIECZENIA I 2 ŁYŻKAMI ŚMIETANY NA JEDNOLITĄ MASĘ. CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI, DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO I RESZTĘ ŚMIETANY-WYROBIĆ I WSZYSTKIE SCHŁODZIĆ OKOLO GODZINY. W MIĘDZY CZASIE BIAŁKA UBIĆ Z 1/2 SZKL CUKRU I KISIELEM. NA BLASZKĘ WYLOŻONĄ PERGAMINEM ROZWAŁKOWAC BIAŁĄ CZĘŚĆ CIASTA NA NIĄ WYLOŻYĆ DŻEM NA DŻEM POSKUBAĆ CIEMNE CIASTO, NA NIE WYŁOŻYĆ BIAŁKA I POSKUBAĆ JASNE LEKKO DOCIŚ. PIEC 45 MINUT W TEM.200 STOPNI

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fajna nazwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !