Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapleśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szkl
margaryna 250 g
cukier puder 1 szkl
jaja 4 szt
kakao 2 łyżki
śmietana 2-4 łyżki
kisiel cytrynowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapleśniak

ŻÓŁTKA ODDZIELIĆ OD BIAŁE . MĄKĘ WYROBIC Z MARGARYNĄ, ŻÓŁTKAMI I CUKREM ORAZ PROSZKIEM DO PIECZENIA I 2 ŁYŻKAMI ŚMIETANY NA JEDNOLITĄ MASĘ. CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI, DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO I RESZTĘ ŚMIETANY-WYROBIĆ I WSZYSTKIE SCHŁODZIĆ OKOLO GODZINY. W MIĘDZY CZASIE BIAŁKA UBIĆ Z 1/2 SZKL CUKRU I KISIELEM. NA BLASZKĘ WYLOŻONĄ PERGAMINEM ROZWAŁKOWAC BIAŁĄ CZĘŚĆ CIASTA NA NIĄ WYLOŻYĆ DŻEM NA DŻEM POSKUBAĆ CIEMNE CIASTO, NA NIE WYŁOŻYĆ BIAŁKA I POSKUBAĆ JASNE LEKKO DOCIŚ. PIEC 45 MINUT W TEM.200 STOPNI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 10.12.2013 19:26
ciekawy przepis
Kas2 05.10.2012 23:49
fajna nazwa :)
teresa18 23.05.2012 20:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak