Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
mleko
woda
mąka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukier migdałowy
migdały w płatkach
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki migdałowe

Z podanych składników robimy gęste ciasto naleśnikowe: jajko mieszamy z mlekiem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier migdałowy, na koniec ewentualnie trochę wody. Ciasto musi być gęste. Na koniec dodajemy płatki migdałowe.

Placuszki smażymy z obu stron na rumiano. Podajemy z powidłami i z keksem gęstej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.03.2012 12:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak