Sposób przygotowania

do naczynia wlać wodę i zagotować do drugiego mniejszego naczynia wbić jajka dodać cukier,skórkę i sok z cytryny ubić na puszystą masę w kąpieli wodnej cały czas mieszając gotować aż masa zacznie robić się gęsta,twaróg zemleć i zmiksować powoli dodając masę jajeczną dokładnie wymieszać,biszkopty pokruszyć i połowę włożyć do pucharków,zaparzoną kawę wymieszać z likierem i polać nią biszkopty w pucharkach,na te biszkopty nałożyć połowę kremu i układać pozostałe biszkopty ponownie je nasączyć i wylać pozostały krem,schłodzić w lodówce tuż przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi lub kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    MNIAM ! musi być wyśmienite, szkoda że nie ma zdjęcia :(
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię tiramisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !